Међународно удружења водовода у дунавском региону (ИАWД) путем видео линка организовало је данас, 17. јуна 2020. године wебинар на тему “Бенцхмаркинг програм за водоводе у дунавском региону”.

Посљедњих седам година ИАWД бави се умрежавањем комуналних предузећа за водоснабдијевање и одвођење отпадних вода која су посвећена побољшању својих услуга кроз размјену знања и бенцхмаркинг с другим комуналним предузећима из регије. Нова фаза у сарадњи између комуналних предузећа која учествују у овом програму покренута је употребом новоразвијене ИАWД платформе за бенцхмаркинг комуналних предузећа, а све у циљу даљег јачања размјене између комуналних предузећа. Како би побољшао разумијевање и интерес за програм, ИАWД је организовао овај промотивни догађај на којем је представљен програм и његове предности.

Након избијања KОВИД-19 пандемије почетком 2020. године постало је очигледно како и зашто брза и континуирана размјена знања путем интернетске сарадње између предузећа која пружају услуге водоснабдијевања може бити од велике важности за сигурност грађана, локалних заједница и читавих држава. На овом wебинару кориштени су алати који су се показали вриједним у пружању подршке у размјени између оператера који пружају услуге водоснабдијевања у овим тешким временима.

Учесници овог онлине догађаја била су водоводна предузећа, национална удружења водовода из дунавског региона, представници ИАWД-а, затим представници Међународних финансијских институција (ИФИ), укључујући и Свјетску банку.