У оквиру пројекта “Регионална мрежа за развој капацитета” (РЦДН) данас, 19. јуна 2020. године путем видео линка одржан је састанак представника удружења “Водоводи Републике Српске” и Њемачког друштва за међународну сарадњу (ГИЗ).

Циљ РЦДН пројекта је повећање ефективности и ефикасности водоводних предузећа на западном Балкану, при чему се доприноси бољем пружању услуга већем броју група становништва које имају приступ води за пиће и санитарним услугама, као и испуњавању ЕУ Ацqуис Цоммунаутаире за животну средину.

Удружењима водоводних предузећа и општина на западном Балкану омогућено је да на финансијски одржив начин кроз РЦДН пројекат пружају квалитетне развојне капацитете водоводима и општинама.

Тема данашњег састанка био је Оперативни план Удружења за период јуни – децембар 2020. године. Након дискусије План је усвојен, а неки од планова је да се имплементира програм за развој капацитета заснован на инвестицијским пројектима капиталне инфраструктуре у сектору водоснабдијевања и одвођења отпадних вода, затим да се изради промотивни материјал за обуке, те, уз консултације с ИАWД-ом, да се омогући пружање подршке и помоћи Д-ЛеаП-овом центру за бенцхмаркинг, итд.