У оквиру пројекта “Регионална мрежа за развој капацитета (РЦДН) за услуге водоснабдијевања, одвођења и пречишћавања отпадних вода” путем видео линка данас, 12. маја 2020. године одржан је Wебинар на тему “Сарадња општина и јавних водоводних предузећа у пружању водних услуга за вријеме ЦОВИД-19 пандемије”. Циљеви овог Wебинара су, прије свега, размјена искуства о изазовима у пружању водних услуга и презентација примјера добре праксе између представника општина и јавних комуналних предузећа из земаља западног Балкана за вријеме пандемије.

На Wебинару се разговарало и о изазовима које је пандемија донијела у управљање водним услугама, о могућим рјешењима за новонасталу ситуацију и проблеме, као и о томе да ли сарадња општина и водовода помаже у бољем рјешавању изазова.

Учесници су били представници општина и јавних водоводних предузећа, представници савеза локалне самоуправе и удружења водоводних предузећа из четири земље западног Балкана: Босне и Херцеговине, Црне Горе, Сјеверне Македоније и Србије.