У уторак, 08. октобра 2019. године у Добоју је одржана ВИИ сједница Управног одбора удружења “Водоводи Републике Српске”.

На састанку се дискутовало о уредби за утврђивање основне цијене водних услуга. Нацрт уредбе присутним члановима УО Удружења презентовали су проф. Бранко Вучјак и госпођа Алиса Грабус, предстваници ГОАЛ WАСХ пројекта, сада преименованог у ГОАЛ WАТЕРС пројекат. Пројекат се проводи у Босни и Херцеговини од 2015. године, а активности се проводе преко представништва УНДП-а, док је за стратешку координацију задужен УНДП – СИWИ фонд за управљање водама при Међународном институту за воду у Штокхолму. До сада су завршени радови на изради методологије за утврђивање најниже цијене услуга водоснабдијевања и одвођења отпадних вода. Тестирање ове методологије извршено је у водоводима Теслић, Тешањ, Требиње и Љубушки, о чему је урађен и интегрисани извјештај.

О састанку одржаном у уторак, 01. октобра 2019. године са Свјетском банком, као и о МАЛ БиХ WСС пројекту присутне је информисао господин Зоран Поповић, предсједник УО Удружења.

Затим се расправљао су активности поводом измјене начина обрачуна доприноса за захваћену воду од стране ЈУ “Воде Српске”, као и о активностима поводом ПДВ контрола које се проводе од стране Управе за индиректно опорезивање.

Присутни чланови УО су, такође, информисани о конференцији “Комуналне услуге у БиХ”, РЦДН пројекту, те о састанку Платформе за дијалог.