U okviru projekta „Regionalna mreža za razvoj kapaciteta u oblasti vodosnabdijevanja i tretmana otpadnih voda (RCDN) održana je u utorak, 22. decembra 2020. godine putem video linka radionica o izradi zajedničke strategije zastupanja u oblasti vodosnabdijevanja u Republici Srpskoj.

Opšti cilj radionice bio je stvaranje zajedničkog pristupa za aktivnosti zastupanja u sektoru voda u RS. U toku radionice definisani su i specifični ciljevi koji podrazumijevaju da se pojasni očekivani rezultat za teme od zajedničkog interesa, da se identifikuju ključne zainteresovane strane, da se identifikuju ključni argumenti za stav, te da se definišu metode / pristup za svaku temu. Nakon diskusija zaključeno je da je saradnja s drugim ekspertima i institucijama od suštinske važnosti za planiranje, sprovođenje, monitoring i evaluaciju uspješne kampanje lobiranja i zastupanja.

Učesnici današnje radionice bili su predstavnici GIZ-a, IAWD-a, NALAS-a, Aquasan mreže u BiH, te predstavnici udruženja “Vodovodi Republike Srpske” i Saveza opština i gradova Republike Srpske (ALVRS).